13 Δεκεμβρίου 2015

Ο «κανακάρης»


Γυρνάει στο κεφάλι μου εδώ και καιρό. Περί ανδρών ο λόγος. Περί συμπεριφοράς των ανδρών. Περί ανδρών και των σχέσεών τους με τις γυναίκες. Ελλήνων, επειδή αυτούς έχω ζήσει περισσότερο κι επειδή δεν μπορώ να βγάλω παγκόσμια συμπεράσματα από ένα δείγμα αλλοδαπών, μικρό σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Τους Έλληνες, όμως τους ζω, προσωπικά ή μέσα από τα βιώματα φίλων και γνωστών.

22 Ιουλίου 2015

Γίνεται ένα έθνος να πέσει σε κατάθλιψη;

Ξέρω τι με κρατά στην Ελλάδα. Δεν είναι ότι αγαπώ πολύ τη χώρα μου και δε θέλω να την αφήσω. Την αγαπώ, αλλά δε μένω γι’αυτό. Δεν είναι ότι θέλω να παλέψω εδώ, γιατί το θεωρώ κάποιο είδος χρέους.

13 Ιουλίου 2015

Γίνε μέρος του πληρώματος.


Υπάρχει λόγος που εκφράζεσαι χαιρέκακα; Υπάρχει λόγος που μιλάς εκδικητικά; Υπάρχει λόγος που προκαλείς; Νιώθεις νικητής; Για ποιον λόγο; Τι κέρδισες εσύ από όλο αυτό; Τι κέρδισαν οι άνθρωποί σου; Ποιος κέρδισε;

1 Ιουλίου 2015

Προτιμώ το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, από το γνωστό με βάρκα την απελπισία.

Βάρκα που εύκολα μπορεί να αλλάξει όνομα, όμως. Ταπεινά θεωρώ ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οικονομικό, κι ότι καταστρεφόμαστε και τιμωρούμαστε στοχεύοντας ένα σύμπτωμα.

28 Ιουνίου 2015

Για να καταλάβω..


..με βάση όσα διαβάζω και ακούω: τόσα χρόνια ζούσαμε στη Νορβηγία (/Σουηδία/ Ελβετία) του νότου, όλα δούλευαν ρολόι, αλλά βαρεθήκαμε πια όλο τα ίδια και τα ίδια κι είπαμε να αλλάξουμε τον αέρα μας ψηφίζοντας κάτι διαφορετικό, βρε αδερφέ.

27 Ιουνίου 2015

Περίμενε κανείς η ζωή του να γίνει έτσι;

Είχες τα καλύτερα γκομενάκια. Δεν ήσουν ποτέ μόνη. Περίμενες να παντρευτείς για να χωρίσεις και να γίνεις single mom;

Ήσουν το παιδί αστέρι. Πρώτη στο σχολείο, στον αθλητισμό, στη μουσική, σε όλα. Περίμενες να είσαι μόνη και άνεργη στα 30+;

Η καλύτερη μαθήτρια, αγοροκόριτσο, πέρασες ιατρική στην Αθήνα, απ’τις κούκλες της σχολής, γνώρισες τον άνθρωπό σου στο πανεπιστήμιο, έκανες οικογένεια, τα μεγάλωσες όπως έπρεπε, τα σπούδασες, ήσουν πάντα έντιμη και βοηθούσες τον συνάνθρωπο, πιστεύεις στον όρκο του Ιπποκράτη. Περίμενες στα 60+ σου με 35 χρόνια εργασίας, να μένεις – παντρεμένη – μόνη σου, για να ζεις την οικογένεια, μακριά από όλους; Τα άνεργα παιδιά σου και τον σύζυγο με την κουτσουρεμένη σύνταξη.